BUNU YAPANLAR ÖĞRETMEN OLMAMALIDIR.

28 Şubat Öğrenci Derneği Genel Başkanı Emine İlyas’ 10 Kasım törenlerinin bazı okullarda “secde ayinine” dönüştürülmesine ilişkin açıklamasıdır:

BUNU YAPANLAR ÖĞRETMEN OLMAMALIDIR.

10 Kasım da, Atatürk büstleri önünde, ilkelerin yazıldığı kağıtları tutan küçük öğrencilerin secde pozisyonunda bekletildiği görüntüler dehşet vericidir.

Törenleri organize edenler, anma gününü adeta dini ayine dönüştürenler, masum yavrucaklar üzerinden kendi ideolojilerini tatmine kalkanlar bunun hesabını mutlaka vermelidir.

Olay, müslüman halkın büyük bir çoğunluğu teşkil ettiği ülkemizde, secdenin sadece Allah ‘a yapılacağı inancına aykırılık oluşturarak vicdanları rencide ermiştir. Ayrıca, olayın mahiyetini kavrayacak yaşta olmayan, bu gösteride figüran olarak kullanılan yavrucakların psikolojilerinin hiç dikkate alınmamış olması, bunu yapanların pedagojik formasyon sahibi olup olmadıkları sorusunu akla getirmiştir.

İnsan haklarına aykırı olan zorunlu eğitim süresince öğrencilere resmi ideoloji empoze edilmektedir. Öğretilen resmi ideolojinin, anma törenlerinde “secde ayinine” dönüştürülmesi kabul edilemez.

Hukuki olmayan, yasa ve yönetmeliklere dayanmayan böylesi bir formatı uygulayan idareci ve öğretmenler hakkında gerekli soruşturmalar derhal yapılmalı, hızlı bir şekilde caydırıcı müeyyideler uygulanmalıdır.

28 Şubat Öğrenci Derneği, bu olayı ve olayın faillerini şiddetle kınarken, toplumun dini değerlerini bilen, toplumun içinden gelen, pedogojik formasyon sahibi, hak ve adaletin dışında bir amacı olmayan mensuplarının göreve hazır olduğunu bir kez daha hatırlatır.